Svenskt kök eller franskt kök – det är den stora frågan

Salut på franska eller hej som man säger på svenska! Jag har en kompis som har renoverat och inrett sitt kök i fransk bistrostil. Jag är själv mycket förtjust i Frankrike och deras inredning så nu funderar även jag på att skaffa mig ett bistrokök. Min vän berättade att de hade anlitat Ballingslöv kök till deras förvandling av köket. De var tydligen mycket seriösa och gjorde ett snabbt och bra arbete.

De tipsade även om denna sida där det finns en massa bra tips och många fina bilder på olika franska kök. Man blir verkligen inspirerad av alla bilder och möbler. Jag är inte så mycket för starka färger så jag tror att mitt kök till största delen ska vara vitt och svart. Jag vet inte om det är franskt eller ej men jag skulle vilja ha en gardinkappa av vass. Om det inte passar in kan jag alltid måla den vit så att den passar in lite bättre.

Jag har redan en massa vita hyllor som jag köpt på Kupan som jag funderar att hänga på den största väggen. Tidigare var de furufärgade men jag har målat dem lätt vita och filat till dem så att de ska se lite gamla och antika ut. Jag tror att de kommer passa väldigt bra i ett bistrokök.

 


Leave a Reply