Nya Citroën DS3

Citroën DS3 Cabrio står ut mot de andra modellerna av samma märke. Det är en annorlunda bil som är lite mer kaxig än de andra bilarna från Citroën. Det fällbara taket av kanvas är det mest speciella med bilen och det ger föraren valmöjligheter och njutning till den som gillar att åka öppet men som inte vill välja bort säkerhet, komfort eller design. Bilens taklösning kallas cabricoach vilket egentligen betyder att takbågen och dörrarna är intakta medan bilens mitt och bakkruta istället består av kansvastyg. Taket kan skjutas bakåt i tre steg, öppet för de främre sittplatserna, öppet också över baksätet eller taket helt nerpackat till bakluckan. Med det sista alternativet så försvinner lite av cabrioletkänslan men man får mycket frisk luft. Det sista alternativet är tyvärr inte så bra för sikten bakåt. Eftersom det inte finns backkamera så är sikten bak väldigt dålig, trots att det finns parkeringsradar så är den visuella sikten viktig.
Att fälla ner taket går snabbt, från stängt tak till helt öppet fäller man ner det på 16 sekunder och detta kan man göra höga hastigheter, i upp till 120 km/h. Det är något som passar det svenska vädret!

Det är en tuff designbil som går att i olika designvarianter. Karossen finns i sju färger, taket av kanvas går att fås i tre olika varianter, inredningen finns i sex stilar och det finns åtta olika klädslar att välja mellan. Det känns nästan som om DS3 har rekordet i designalternativ bland bilar. Citroën själva påstår att det finns över en miljon kombinationer till DS3 så man kan verkligen få sin egen personliga designbil.


Leave a Reply