Återvinning i Stockholm

I Stockholm bor mer än en miljon människor. En miljon människor som kastar sopor. Undrar hur många av dem som återvinner? Att återvinna är egentligen inte speciellt svårt och det tar inte mer tid att slänga vissa sopor eller produkter i vissa återvinningskärl än vad det gör att slänga alla sina sopor i samma kärl. Här kommer lite enkla tips för dig som kanske inte kan eller orkar återvinna allt men kanske kan göra en del för att jobba för återvinning Stockholm.

Tidningar. Vi svenskar är storförbrukare av papper och tidningar och därför är det viktigt att tänka på att återvinna just dessa. När du lämnar papper till återvinning bidrar du till att mindre skog behöver avverkas då pappret återvinns och blir till nytt. Av återvunna tidningar kan till exempel nya tidningar, toalettpapper och hushållspapper tillverkas.
I tidningsinsamlingen kan du lämna: tidningar, magasin, broschyrer, vanliga utskrivna papper,reklamblad och kataloger mm. Däremot ska du inte lägga pappers- och plastpåsar i tidningsinsamlingen, papperspåsar ska lämnas till insamlingen för pappersförpackningar och plastpåsar ska lämnas till plastinsamlingen.

Glasförpackningar. I insamlingsbehållarna för glas kan du lämna alla typer av glasförpackningar och det finns behållare för både färgat och ofärgat glas. Tänk på att det inte går att avfärga glas som en gång har varit färgat så därför är det viktigt att skilja det färgade och det ofärgade glaset. Du ska inte lägga i porslin, keramik, glödlampor, lysrör, spegelglas och fönsterglas i glasåtervinningen.Av återvunnet glas kan till exempel glasflaskor, glasburkar, isoleringsmaterial och tillsatsmedel för betong tillverkas.

Läs mer på Tekniska Verkenshemsida.


Leave a Reply